Guldarmband

Inom smyckesindustrin så är armband och då framförallt guldarmband en storsäljare. Detta smycke är den perfekta gåvan oavsett om det gäller till en vän eller till en partner. Jämför man det med till exempel en ring så har det ett neutralare värde.

Valet av armband kan dock göra skillnaden från att vara en vänskapsgåva till att vara en kärleksgåva. Inte bara vad gäller värdet på den men även vilken sorts armband man köper.

Som set

Många modeller kan komma som set tillsammans med ett halsband som matchar. Det kanske inte är något som man skulle ge sin bästa vän men som kärleksgåva är det perfekt. Det är något som kan ges till både en man och en kvinna och som blir ett minne för livet.

Modeller

Det finns ett brett urval när det gäller form och design av armband. Allt från klassiska pansararmband till mer moderna armringar. Ett tips är att försöka köpa något i en stil som passar den som ska få gåvan. Vad du tycker om kanske inte är den stil som mottagaren gilla.

Äkthet

Idag kan man köpa ädelmetaller även på internetshopar men man bör vara försiktig med det. Guld måste ha en äkthetsstämpel och det är något som man aldrig kan kolla när man köper något över nätet. Kolla upp butiken noga innan du köper något dyrare, framförallt om du köper från en butik från utlandet. Vissa länder gör sina smycken i lägre karat än Sverige och stämplar inte sina smycken heller. Hos exempelvis Smycken För Alla kan du köpa äkta guldarmband till överkomliga priser, mycket tack vare att deras nätbutik inte behöver någon butikslokal.

Ska du ge bort ett armband eller ett set med ett halsband så kan det vara säkrare att gå in i en fysisk butik så du garanterat får äkta vara. Där får du även ett äkthetscertifikat som garanterar att smycket är äkta. Du har även möjlighet att försäkra smycket vilket kan vara en fördel om du köper ett dyrare smycke.