Akrylnaglar

När det kommer till akrylnaglar finns det oändligt många designer som kan göras, det är alltså bara fantasin som sätter gränser. Akrylnaglar byggs upp med pulver och vätska som penslas på nagel. Du kan med fördel bygga upp mycket långa och tunna naglar med akryl eftersom materialet är väldigt hållbart och hårt.

Jämfört med geléteknik kan akryl verka mer avancerat, men när du väl lärt dig hur du ska göra är akryl mycket smidigt att arbeta med. Akrylnaglar har oftast en tendens att hålla längre eftersom materialet är betydligt tåligare än gelé och därmed bryts naglarna inte av lika lätt. Akrylpulver som används vid skulptering av akrylnaglar finns i mängder av färger, vilket ger dig väldigt många olika alternativ. Du kan även måla med vanligt gellack eller nagellack på akrylnaglar.

Vad behövs för att göra naglarna?

För att göra akrylnaglar krävs vissa verktyg och produkter för att få ett bra resultat. Det är viktigt att det grundläggande arbetet är noggrant gjort för att akrylnaglarna ska hålla och sitta längre. Detta görs genom att använda en primer på dina egna naglar för att materialet ska få ett bättre fäste. Sedan behöver du givetvis akrylpulver samt akrylvätska för att kunna bygga upp självaste naglarna.

Om du vill göra nagelförlängningar med akryl och dina egna naglar är korta kan du med fördel även använda tippar. Dessa limmas på i anslutning till din egna nagel och när limmet har torkat kan du sedan börja skulptera akrylnaglarna ovanpå.

Andra produkter som kan vara bra att ha nära till hands är även filar av olika slag för att lättare kunna ändra och fila formen på naglarna. Eftersom akryl är ett mycket svårt material att bemästra kan det därför vara enklare att fila önskad form allteftersom.