Kalsonger

Underbyxor är inte bara gjorda för kvinnor längre. I en nyligen genomförd studie av Packaging Institute hade nästan hälften av de artiklar som marknadsfördes som ”man-care” lite eller ingen användning för män. ”De flesta män har varit i twillbyxor, men ändå tolererar de det inte. Om passformen är för lös kan de inte klara det. Allt måste vara flexibelt, men ändå vara bekvämt.”

De flesta män tar sina underbyxor eller kalsonger på största allvar. Det är ett sätt för dem att må bättre om sig själva. Det är som att ta på sig en trång skjorta eller ha på sig en klänning som de kanske inte gillar. Det spelar ingen roll hur mycket du klär dig ut eller hur mycket du skämmer bort dig själv; dina underkläder är viktiga. Du behöver bra underkläder för att hålla dig varm, torr och snygg!

Den huvudsakliga typen av underkläder för män är boxershortsen. Boxershorts är i allmänhet längre än pojkbyxor och bärs som underkläder. De är tillverkade av nylon och andra konstgjorda fibrer, så de är mer flexibla än traditionella underbyxor.

Vissa märken av underbyxor, särskilt sportboxershorts, är gjorda speciellt för atletiska män, för jockband och för män som vill känna sig bekväma men ändå ser sportiga ut. Boxershorts och jockband skiljer sig från varandra i sin konstruktion. Jockband görs vanligtvis med spandex, ett bomullspolypropenmaterial, medan boxershorts har Lycra eller spandex. Även om båda är gjorda av ett ventilerande, bekvämt tyg kan boxershorts vara mer snäva när den blir våt.

När kvinnor köper underkläder, vilken typ av underkläder de väljer baseras på syftet med den outfit de köper. Vissa kvinnors underbyxor är rena, medan andra är gjorda av ett tjockare, vävt material. Det finns också den klassiska strumpbyxan, som kvinnor ofta använder som sportunderkläder, och det finns de som kommer i form av trosor, liksom joggingbyxor eller leggings. Strumpbyxor är gjorda av ett nylonmaterial som går genom magen; de är inte som underbyxor i pojkestil. Och, till skillnad från boxershorts, används strumpbyxor inte bara som underkläder, de bärs också som ett modeuttalande! Spets är ett annat vanligt material i trosor, antingen i form av boxershorts, jockband eller strumpbyxor.

Byxor och underbyxor skiljer sig från varandra när det gäller material de är gjorda av och deras konstruktion. Boxershorts är gjorda av ett eller två lager av spandex eller nylon, medan tröjor vanligtvis är gjorda av ett lager bomull, med undantag för vissa märkesnamn. Jockband och leggings har inget innerfoder och är istället gjorda av nylon. Strumpbyxor, å andra sidan, har vanligtvis ett innerfoder, som ett par jeans. Jodphurs (som de heter i Australien) är en typ av strumpbyxor. Jodphurs är tjockare än de flesta andra typer av underkläder och är nästan alltid färgade i en specifik färg.