Vårda din hud

Många av oss har torr hy, eller torra partier i ansiktet och på kroppen. Speciellt under hösten och vintern känner sig många torra, och smörjer gärna in sig med feta krämer och oljor. Stämmer detta in på dig? Då kan hudvårdsprodukter i form av oljor vara ett bra alternativ för dig. Kallpressade oljor är naturliga, håller länge och ger huden näring. Det finns dock ett par olika att välja bland inom området, så det gäller att hitta en som passar just din hy bäst. Många av dem fungerar dessutom väldigt bra som sminkborttagning.

Dermalogica är ett professionellt hudvårdsmärke med många kvalitetsprodukter i sin produktkatalog. Företaget startades 1986 i Los Angeles.

Ricinolja

Denna väldigt feta olja är mycket renande för huden, och tar snabbt bort smink och sminkrester. Om du har väldigt torr hud bör du dock använda den försiktigt, och gärna blanda ut den med en mindre fet olja. Ricinoljan kan dessutom göra under för ditt hår!

Mandelolja

Denna olja har blivit populär den senaste tiden, kanske för att den passar många olika hudtyper. Oljan är varken för fet eller för torr, och är dessutom mild och mjukgörande. Den passar bra som rengöringsolja och tar snabbt bort smink från ansiktet. Detta är i synnerhet en bra produkt för dig som har känslig hy.

Kokosolja

Kokosoljan kan användas till det mesta, exempelvis till håret, men också för både ansikte och kropp. Kokosoljan passar flera olika hudtyper, och kan dessutom hjälpa till att göra huden bättre om du lider av acne. Oljan kan även behandla eksem i ansikte och på kroppen, vilket gör denna produkt till ett måste i badrumsskåpet.

Arganolja

Du har säkert hört talas om den trendiga arganoljan? Denna används ofta för att motverka torra hårtoppar, men kan även användas till huden. Arganoljan minskar irritation i huden, och gör den mjuk och smidig. Då oljan är tunn passar den också utmärkt som ögonkräm till det känsliga hudpartiet under ögonen.